Uppdatering av produkter
7 maj, 2015
LED Spotlights
16 maj, 2016

ENEC

ENEC

Märkning för Europeisk standard

Intertek ser till att du snabbt och smidigt får tillträde att sälja dina produkter på den europeiska marknaden. ENEC är ett certifieringsmärke för elektriska produkter som visar att du efterföljer europeisk standard (EN). ENEC-märket är accepterat i 22 länder i Europa. ENEC-märkning kan tillämpas för bland annat ljusarmaturer med tillhörande komponenter, hem- och hushållsprodukter, hemelektronik, IT-utrustning, skyddstransformatorer, kopplingsdon, kontroller, filter, batterier och verktyg.

Endast certifieringsorgan insynade och godkända av EEPCA, såsom Intertek SEMKO AB, får utfärda ENEC-märket. Det gör att konsumenter och återförsäljare kan känna sig säkra på att den produkt de köper är säker. I takt med att produkter blir mer och mer utbytbara, och eftersom CE-märkningen är självdeklarerad och inte kräver oberoende provningar, blir ENEC-märket och andra märken från opartiska provningsföretag allt viktigare. De förmedlar den säkerhet som kunderna efterfrågar.

ELSÄKERHET

Produkten uppfyller den tillämpliga EN-elsäkerhetsstandarden och EN-kraven på prestanda.

KVALITET

Tillverkaren tillämpar ett kvalitetssäkringssystem enligt EN29000/ISO 9000.

KONTROLL

Tillverkaren har en verifierad produktionskontroll.

INSPEKTIONER

Certifieringsorganet utför årliga fabriksinspektioner och uppföljningsprovningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *